kolmapäev, 8. mai 2013

Suvikõrvits & Co


Tegin täna suvikõrvitsast ja porganist kotleti moodi asju, maitsesid mõnusad, ainult koospüsimine oli natuke problemaatiline. Aga väga mõnus suvine lõunasöök sai. Ja veel, selgus, et öösel peolt koju jõudes külmkapist võetud koogikesed maitsesid ka ülihästi! Arvan, et palaval suvepäeval oleksid nad niimoodi jahutatult samamoodi väga mõnusad vahepalad. Ja veel! Koogike sobib hästi ka võileivamaterjaliks näiteks leivaviilu ja toorjuustumäärde peale, jne.

Kotleti sisse panin
- 1 väiksema suvikõrvitsa
- 4 porgandit
- 1 sibula
- 3 väikest muna
- soola, pipart
- mõned spl jahu
- riivitud kõva juustu (nt parmigianot vms, mina kasutasin pecorinot)
- tüümiani

Koorisin ja riivisin suht jämeda riiviga suvikõrvitsa ja porgandid. Hakkisin ühe sibula ja segasin hulka. Kloppisin munad lahti, panin juurde soola ja pipart ja lisasin juurviljadele, segasin läbi. Lisasin spl kaupa jahu: raputasin lusikatäie kaussi laiali ja segasin, nii umbes 4-5 korda (ühekorraga pannes on oht, et jahu läheb klompi), lisasin riivitud pecorino-juustu ja peotäie värsket tüümiani.

Edasi lasin pannil õli kuumaks ja panin suure lusikaga kotleti moodi koogikesed praadima. Kuumus oli selline korralik keskmine (liiga madalal kuumusel ei hakanud koogikesed üldse kokku ja liiga suurel kuumusel läks juust neis liiga kiiresti kõrbema). Praadisin mõlemalt poolt paar-kolm minutit. Kahjuks avastasin, et tatar oli kodust otsa saanud ja läätsesid polnud ma ka likku pannud, nii et sõin sõin kõrvale seekord kuskussi. 



Kommentaare ei ole: