teisipäev, 21. mai 2013

Rheum rhabarbarum mandlitega

Rabarberi-mandlikook, siis kui sirelid uimlevad ja ööbikud laksutavad..

Inspiratsiooni sain sellest retseptist siin... Esimest korda tegin enam-vähem ka retsepti järgi, suhkrut panin vähem, sest lihtsalt polnud rohkem kodus. Minu maitse jaoks sai ikkagi liiga magus, purumagus! Ja rabarberit sai liiga vähe. Teist korda tehes panin veel vähem suhkrut ja rohkem rabarberit, ja nüüd sai täpselt minu maitse järgi, piisavalt hapukas, samas magus puru peal. Aga näiteks Kaisa, kes degusteeris ka mõlemat varianti, eelistas esimest magusamat, maitsed ON erinevad! :)

P.S. Ahjust tulnud soe kook oma hapukuse ja purukattega maitseb imehästi jäätisega!



Puru jaoks läheb vaja
- 100 ml mandleid
- 100 ml (täistera)kaerahelbeid
- 2 spl täisteranisujahu
- 4 spl pruuni suhkrut
- 1/4 tl soola
- 30 g (2 spl) võid

Koogi jaoks läheb vaja
- 2 suurt muna
- 200 ml suhkrut
- 0,5 tl soola
- 1 tl mandliekstrakti (võib ka ära jätta)
- 80 g võid
- 400 ml täisteranisujahu
- 500 ml rabarberitükke (5-6 vart / 2 tassitäit)


Tee valmis koogi peale käiv puru: haki mandlid (või kasuta mandlilaaste, nagu originaalretseptis; minule meeldivad just koorimata hakitud mandlid seal puru sees), lisa kaerahelbed, täisteranisujahu, pruun suhkur, sool ja toasoe või. Mudi käte vahel kõik ühtlaseks puruks.

Koogimassi jaoks vahusta munad ja suhkur, sool ja mandliekstrakt. Lisa sulatatud või ja täisteranisujahu. Lõpuks lisa u 0,5 cm paksusteks viiludeks lõigatud rabarber ja sega kõik hästi kokku.

Vala koogimass võiga määritud või küpsetudpaberiga vooderdatud koogivormi, kata ühtlaselt puruga ja pane 60 minutiks ahju 180 kraadi juurde.


Kommentaare ei ole: