pühapäev, 26. mai 2013

Džässipada


Paduvihmase maikuu-laupäeva vürtsikas köögiviljapada: kirev, improvisatsiooniline ja tuju tõstev nagu džäss!

Ära kulub
- 1 suvikõrvits
- 1 paprika
- 3 sellerivart
- paar sibulat
- paar peotäit rohelisi herneid (mina kasutasin külmutatud herneid)
- 1-2 cm ingverijuurt
- peotäis värsket peterselli
- peotäis värsket tüümiani
- soola
- tšillit (pulbrit või värsket ja peeneks hakitud)
- 1 väiksem purk konservtomatit
- paar peotäit mungube
- paar peotäit pruune läätsesid


Pane pliidile suur pann (kõrgete servadega kindlasti, et kogu kraam saaks seal mõnusalt podiseda), pannile praadimisõli. Haki või viiluta sibul ja prae pehmemaks. Ja edasi lisa kõik muu sinna juurde: soovi korral koori suvikõrvits, siis aga tükelda suupärasteks kuubikuteks. Tükelda ka paprika ja sellerivarred ning lisa pannile. Lisa herned, sool, hakitud petersell ja tüümian. Koori ingverijuur, haki või riivi peeneks ja lisa ka pannile; samuti tšilli (peeneks hakitud värske või pulbrit paar tl). Lõpuks lisa ka konservtomat ja lase kõigel vaiksel tulel pannil podiseda, kuni juurviljad on just nii pehmed nagu sulle meeldib.

Oad ja läätsed keetsin mina enne teises potis pehmeks ja lisasin siis kõige lõpus pannile. Aga kui neid paar tundi enne pajaroa tegemist leotada, et need pärast kiiremini küpseks, siis võib vast ka kohe otse pannile teiste asjadega koos podisema panna.

Kui soovid tummisemat toitu, või kui meespere seda nõuab, võib patta panna ka nt kanaliha vms. Üleüldse on see "retsept" siin ühe pärastlõunase improvisatsiooni transkriptsioon ja ei midagi enamat, avatud tõlgendustele ja kohandustele nagu kõik hea siin ilmas :)



Kommentaare ei ole: