esmaspäev, 15. juuli 2013

Täidetud fiori di zucca


























Ehk täidetud kõrvitsaõied - Itaaliast pärit hõrgutised, mille retsepte on nii palju kui tegijaid. Mina valisin esimeseks katsetamiseks juustu ja kartuli seguga täidise. NB! Saab teha siis, kui kõrvitsad õitsevad.


Vaja läheb:
- u 6 (suvi)kõrvitsaõit
- u 100-150 g ricottat (või eestimaist kodujuustu)
- u 50 g sinihallitusjuustu
- paar väiksemat kartulit või üks suur
- 1 muna
- peotäis värsket peterselli
- soola, pipart, oliiviõli

Valmivad nii:
Valmista ette kõrvitsaõied: lõika maha jalg, millega õis taime külge kinnitus, samuti eemalda ettevaatlikult näppudega õite seest emakad tolmukatega, sest nende maitse on kibekas ja rikuks roa ära (siin näeb ka videoõpetust, mis on küll itaaliakeelne ja retsept veidi teistsugune, aga emaka eemaldamisvõtetest annab aimu igal juhul: minutid 02:40-03:45).

Koori ja keeda paar kartulit. Mulju keedetud kartulid kahvliga kergelt puruks ja sega ricotta, sinihallitusjuustu, muna ning hakitud peterselliga. Pane segu blenderisse ja mikserda, kuni moodustub siidine kreem (sarnane hummusele tekstuurile). Soovi korral lisa soola, pipart. Seejärel täida kõrvitsaõied kreemiga (mina täitsin kilest toidupritsi abil) ning pane vähese oliiviõliga kaetud ahjupannile/ahjuvormi. Nirista peale veel veidi oliiviõli.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 20 min.




Kommentaare ei ole: