neljapäev, 11. juuli 2013

Angu lehttaignapirukad peedi ja sinihallitusjuustuga

Aprilli lõpus pidas Angu sünnipäeva ja mina veetsin suure osa õhtust tema väikseid lehttaignapirukaid näpates ja nende suussulavust kõigile teistele väsimatult reklaamides.



Vaja läheb:
- lehttainast
- keedetud peeti
- sinihallitusjuustu
- tüümiani

Valmivad nii:
Laota/rulli lehttainas laiali ja lõika sellest ruudud 8 x 8 cm. Kui küpsetad ahjuplaadil (nagu Angu), siis vajuta väiksema klaasi/pitsi servaga taignaruutude keskele ringid, mis aitavad taigna servadel ahjus paremini üles kerkida ja sisu piruka peal hoida. Mina kasutasin muffinivorme ja panin taignaruudud lihtsalt vormidesse.

Edasi lõika peedist u 0,5 cm paksused viilud ja aseta piruka põhjale, peale tükike sinihallitusjuustu ja mõni leheke tüümiani. Ja siis pirukad ahju u 220 kraadi juurde 15-20 minutiks (kuni lehttainas ilusti ära küpseb).

Kommentaare ei ole: