teisipäev, 23. juuli 2013

Pasta suvikõrvitsaga

Selle roa teevad eriliseks küüslauk, sidrunikoor ja juust. Inspiratsiooni sain sellest retseptist siin ja lisasin omalt poolt natuke juurde.




Vaja läheb (ühele inimesele):
- makarone
- u 10 cm jupp suvikõrvitsat
- 2-3 küüslauguküünt
- 1/3 sidruni riivitud koor
- peterselli, basiilikut, punet jm meelepäraseid ürte
- peotäis riivitud pecorino-juustu vm tugevama maitsega kõva juustu

Mina lisasin veel
- peotäie suhkruherneid
- peotäie India pähkleid


Valmib nii:
Pane makaronid soolaga maitsestatud vette keema. Haki küüslauguküüned ja pane õliga kaetud pannile pruunistuma. Lõika suvikõrvitsajupp pooleks ja seejärel kumbki pool kitsasteks laastudeks. Lisa küüslaugu juurde pannile küpsema. Lisa pannile ka peterselli, basiilikut jm sulle meeldivaid ürte. Kõige lõpus, kui suvikõrvits on juba pehme, lisa pannile peene riiviga riivitud sidrunikoor ning soovi korral ka herned ja pähklid ning lase kõigel soojeneda. Lõpuks kurna makaronid ja lisa samuti pannile, riivi juurde juust ning sega kõik omavahel läbi. Ja ongi valmis. Näeb välja luksuslik ja maitseb imehästi!

Kommentaare ei ole: