teisipäev, 17. märts 2015

Pastinaagi-teisipäev

Väljas lõõskab kevadpäike, toas aurab särtsakalt mesine ja sinepine kartuli-pastinaagiroog – kokku üks suur kollane :)




Pastinaak ehk aed-moorputk (küll on äge nimi!) on valkjas juurvili, mis maitseb veidi nagu porgand. Ahjuroog kahele valmib nii: võta üks ahjuvorm, kuhu mahuvad
-4-5 keskmist kartulit (koori või ära koori, aga lõika pikuti sektoriteks)
-1 pastinaak (koori ja lõika samuti pikuti sektoriteks)
-1 suurem või paar väiksemat sibulat (koori ja viiluta jämedalt)
-paar küüslauguüünt (koori, mulju noaga katki ja haki jämedalt)

Pane kõik see ahjuvormi ja peale vala segu, mis koosneb järgnevast:
-2 spl mett
-1 spl sinepit
-2 spl õli

Lõpuks raputa veel peale soola ja sega juurvilju, nii et kõik sinepi-meekastmega kokku saaksid. Vala peale veel veerand klaasi vett. Kata vorm kaane või fooliumiga ja pista 30–45 minutiks ahju umbes 200 kraadi juurde. Käi vahepeal juurvilju vaatamas ja segamas; võta ahjust välja, kui pehmed on).

Serveeri värske maitserohelise. Mesine ja sinepine maitse passiks eriti hästi kokku ka näiteks praetud kanafileega.


Kommentaare ei ole: