neljapäev, 19. märts 2015

Müsli

Tegin ise müslit. Ja appikene, see on tõesti nii imelihtne ja tõesti nii imehea, nagu räägitakse. Ja variante on lõputult. Põhitrikk seisneb selles, et helbeid tuleb kuuma veega niisutada, siis siirupiga läbi segada ja ahju panna. Juba need küpsehelbed on imehead, rääkimata igasugu headest ja meelepärastest asjadest, mida hiljem juurde saab lisada.



Minu müsli sisse läks järgmist.
- 200 g täistera-kaerahelbeid
- maitsestamiseks u 0,5 tl soola, 2 tl kaneeli, mina panin ka oma lemmikut kardemoni (1 tl)
- 3 kuhjaga spl mett
- 2 spl õli
- peotäis jämedalt hakitud sarapuupähkleid, teine mandlilaaste või jämedalt hakitud mandleid
- peotäis jämedalt hakitud kuivatatud aprikoose, peotäis kuivatatud jõhvikaid

Sega helbed ja sool, kaneel, kardemon. Vala peale pool klaasi kuuma vett. Sega läbi ja jäta veidikeseks seisma. Samal ajal sega mesi ja õli (vajadusel soojenda mett ettevaatlikult veidi pliidil, et see vedelamaks muutuks) ning vala see siirup kaerahelvestele. Sega läbi. Tõsta helbed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 150 kraadi juures umbes tund aega (aeg-ajalt käi segamas). Lisa helvestele pähklid ja mandlid ja küpseta veel veerand tunnikest. Siis lase segul täielikult jahtuda. Lõpuks, kui helbed on ahjust väljas, lisa juurde kuivatatud puuviljad. 

Ja nagu öeldud, variante on mustmiljon. Näiteks lisada kakaod (või ka kakaoubade tükikesi, inglise keeles cocoa nibs); kes magusamat tahab, võib siirupile (pruuni) suhkrut lisada. Pähklite ja kuivatatud puuviljade valik on suur ja lai, lisaks on saadaval palju põnevaid seemneid. Maiustama!





Kommentaare ei ole: