kolmapäev, 26. veebruar 2014

Sinine briis


Pildid: FP blogi



Ja veel terve tund Marceloga võrkkiiges tiksumist:

neljapäev, 20. veebruar 2014

Muusikavintaaž

HOIATUS! Jeka pani hästi sõnadesse selle, mille eest tahan järgmiste laulude puhul hoiatada: mitte üledoseerida, sest süda võib läikima hakata!



Vintaaž


Püksid ja pildid: nastygal.com


Vest ja pildid: nastygal.com

Supitegu



Tegin kapis leiduvast suppi ja nii imehea tuli!! Panin vee keema, paar juurvilja-puljongikuubikut sisse, siis viskasin juurde keema paar peotäit läätsesid. Pannil praadisin samal ajal õlis kergelt läbi paar väiksemat viilutatud sibulat ja 3 kooritud ja seibideks lõigatud porgandit. Siis lisasin need supipotti, kus läätsed olid juba umbes 10 minutit keenud, ja juurde panin veel väikesteks õisikuteks lõigatud umbes pool spargelkapsa pead. Kõige lõpus lisasin veel mõneks tükiks lõigatud värsked šampinjonid (umbes pool karpi). Serveerisin värskete basiilikulehtedega.

Niisiis kulub supi jaoks:
- paar puljongikuubikut
- paar peotäit läätsesid
- paar-kolm porgandit
- paar sibulat
- pool brokolipead
- pool karpi värskeid šampinjone

She sells seashells on the seashore


Tartu Kaubamaja toidumaailma vastas asuvas kohvi- ja teepoes müüakse šokolaade firmalt Chocolate and Love (vt nende Facebooki lehte siin), valikus on mitu erinevat maitset. Proovisin alustuseks meresoola ja karamelliga 55% varianti ja tundub, et sellest saab mu uus lemmikšokolaad... mmmm... see kakao, soola ja karamelli kooslus lihtsalt sulab suus! Lisaks on kõik Chocolate and Love'i šokolaadid toodetud 97% ulatuses õiglase kaubanduse teel hangitud ning 100% mahedalt valminud toorainest.



kolmapäev, 19. veebruar 2014

NY Fashion Week sügis 2014

Moeinimesed vaatasid veebruari alguses New Yorgis juba sügisesi hilpe. Kaks kleiti, mis ma võtaks :) ja mis võiks vabalt selga panna ka tähisel suveööl..

Rodarte, pilt style.com

Vera Wang, pilt style.com

pühapäev, 16. veebruar 2014

Roadmuuvi

Päike, tee, hommikud ja õhtud, sõbrad, naer, sõit, sõit, sõit... auk?

I'm getting the hang of it!





Ma olen makroonitegu käppa saamas! Jehhuuu! Seekord tuli esimene ports veel natuke liiga paksu tainaga ja koogikesed jäid pealt siiru-viirulised (st tainas ei vajunud ühtlaselt laiali), aga teise portsu tegin ülitäpselt retsepti (vt siit) järgi ja tulid pea täiuslikud! Võib-olla isegi paar grammi rohkem munavalget oli, ja küpsetamistemperatuuri tõstsin 130-ni (sest enamikus muudes netist leitud retseptides oli kõrgem kui 125 kraadi). Kakao asemel panin seekord hoopis veidi pulbertoiduvärvi. Vahele tegin endiselt šokolaadikreemi.




kolmapäev, 12. veebruar 2014

See laul, ja veel see kaver!

Mul ei saa sellest vist kunagi küll. Kosmilisi-võnkuvaid tervitusi poole peale saanud kuuma valentininädala puhul!

laupäev, 8. veebruar 2014

reede, 7. veebruar 2014

Porgandipasta

Tegin ükspäev sellist pastarooga. Pool sellest portsust on porgand, mille koorisin ja siis sellesama koorijaga viilutasin (tõmbasin laastud). Praadisin pannil sibulat, küüslauku ja lisasin lõpus juurde ka porgandilaastud ning mõned päiksekuivatatud tomatid ja mustad oliivid, lisaks soola ja pipart ja meelepäraseid ürte. Lõpuks segasin kõik keedetud makaronidega ja serveerisin Valio forte juustuga (laktoosivaba!).




Tee ja džäss pärast väikest mööbeldamist