laupäev, 29. juuni 2013

Maailma parim küpsisetort

...on kõige lihtsam ja ehedam, keerutamata tehtud kook :)















Koogi sisse läheb
- 1 pakk Selga kakaoküpsiseid
- 200 g vaniljemaitselist kohupiima
- 200 g maitsestamata jogurtit
- 1 spl vaniljesuhkrut
- peotäis maasikaid
- mõni ruut šokolaadi (heledat, tumedat või hoopis valget, kuidas sulle just meeldib)

Valmis saab kook nii:
Sega kohupiim, jogurt ja vaniljesuhkur kokku. Seejärel lao neljast küpsisest koogialusele ruut. Määri sellele üks mõnus kiht kohupiima-jogurtisegu, siis jälle kiht küpsiseid jne. Viimane kiht las jääda kohupiima-jogurti oma. Kohupiima-jogurtisegu on üsna vedel ja seepärast pole vaja küpsiseid mahlas ega muus sellises eelnevalt leotada. Ja pole hullu, kui segu küpsiste vahelt külgedele valgub, maitset see ainult parandab ja tulemus ongi mõnusalt vaba käega tõmmatud kook. Viimasele kihile lisa tükeldatud maasikad ja peale riivi šokolaadi. Ja nüüd paariks-kolmeks tunniks külmkappi seisma.

Koduaia maasikad ja jogurti siidisus...maitseb võrratult!

teisipäev, 25. juuni 2013

Linnasuvi

Olen seda laulu juba vähemalt korra (kui mitte kaks) siia postitanud ja tuleb uuesti, sest see kõlab lihtsalt nii väga nagu Tartu suvi:

       kuumus,
                jõgi,
                    vine,
         vaikus..


Hommik

Röstsai, toorjuust, värske spinat ja India pähklid


esmaspäev, 24. juuni 2013

Katustel 21.06.2013

Tol ööl Tartus, kui valgus võitis pimeduse. Ja meie olime otse selle madina keskel :)







 




neljapäev, 20. juuni 2013

kolmapäev, 19. juuni 2013

Valge öö

Õhk kõnnib tänavatel sellistel öödel. Õhk käest kinni valgusega.
Tulin linnast. Tähesadu.
Kuna on juuni ja mitte august, siis tähti sadas rohkem mu silmis ja mujal sellistes kohtades kui taevas. Taevas on hoopis nii valge valge ja õhk nii magus nii magus ja lõpmata kerge kerge...




Tuhat ja üks? ööd





Euroopa tänavatel

Pilt siit...

Pilt siit...


esmaspäev, 10. juuni 2013

Näoga läände

Ikka pilved..



Keskpäeva espresso

Kaks päeva, kaks lõunat, kaks espressot.


Üks õige kohv on must nagu öö, palav nagu põrgu ja magus nagu armastus.

Roland Barthes'i "Mütoloogiad" (Varrak, 2004): esimest osa, mis hõlmab erinevate argielu teemade lahkamist nende müüte paljastades, soovitan kui väga vaimukat ja intellektuaalset, samas piisavalt kerget suvelugemist, teine osa (essee müüdist) on juba suuremat ajude ragistamist ja keskendumist nõudev, aga põnev samuti! 

Nt kirjutab Barthes fragmendis "Kirjanik puhkusel" kirjaniku puhkust käsitlevate ajakirjandusreportaažide kohta järgmist: Kõigepealt paistab kodanlast hämmastavat ja vaimustavat tema enda vaadete avarus, see, et ta tunnistab ka kirjanike õigust tavalise inimese kombel puhata. /.../ Mõistagi nõustutakse kirjaniku proletariseerumisega vaid piiratud määral ja üksnes selleks, et nähtusele seda kindlamini lõpp teha. /.../ Kirjaniku imetabast ainulaadsust tõestab see, et oma kuulsusrikka puhkuse ajal, mida ta vennalikult jagab tööliste ja poesellidega, ei lakka ta kunagi kui mitte just töötamast, siis vähemalt produtseerimast. Võltstöötaja, nagu ta on, on ta ka võltspuhkaja./.../ Niisiis pole lihtsameelne kujutluspilt "kirjanikust puhkusel" muidugi muud kui üks neid salakavalaid müstifikatsioone, mida korralik seltskond kasutab oma kirjanike veelgi kindlamaks orjastamiseks, sest miski ei tõsta mõne "kutsumuse" ainulaadsust paremini esile kui selle vastu seatud - mitte seda eitav, kus sa sellega! - sama elukutse hästi proosaline kehastaja: see on ju kõigi pühakuelulugude igivana nipp./.../ Kui kirjanikule avalikkuse ees hästi maine keha anda ja paljastada tema nõrkus valge veini ja verise biifsteegi vastu, siis muudab see tema kunstiloomingu veelgi imepärasemaks, lausa jumalikuks... (lk 33-36)

Teises kirjutises pealkirjaga "Sügavpuhastusvahendid" arutleb ta aga: Omo kasutab reklaamides kahte puhastusainete maailmas üsna uut omadust: sügavust ja vahusust.* Kui öeldakse, et Omo avaldab sügavpuhastavat toimet, siis järelikult eeldatakse, et pesul on sügavusmõõde./.../ Siinjuures väärib märkimist, et pesuvahendi abrasiivne funktsioon on osatud maskeerida võluva kujutluspildiga ühtaegu sügavast ja õhulisest substantsist... (lk 41-44)

*Barthes avaldas raamatu 1957. aastal!



Laimal on uued hullutavad mustikasefiirid!

Alguses oli mäng

Loomisest räägib disainer Kärt Ojavee.



Vt siit ka Ringvaate intervjuud.


Ja veel üks üliäge kunstiprojekt. Seekord Saksamaalt ja projektsioonipõhine.

reede, 7. juuni 2013

neljapäev, 6. juuni 2013

Caro & Simona

Üks lugu. Väga sarnane teise looga. Mõnusad mõlemad :)

P.S. Lõbus fakt: liquid lunchi kohta ütleb Urban Dictionary, et see on lõunapaus, mis koosneb täielikult või väga suures osas alkohoolsetest jookidest (näited siin... ).



kolmapäev, 5. juuni 2013

Projekt: nahast aplikatsioonidega kott



Mulle meeldib hirmsasti see Free People'i kott, aga mu tagasihoidlikud finantsid loomulikult mitmesajadollarilist märssi soetada ei võimalda. See-eest leidsin hiljuti kaltsukast mõnikümmend senti maksva H&M-i musta-valgekirju koti, mis tegelikult oli rohkem lihtsalt millegi ümbris (vist mõeldud sülearvuti jaoks?) kui funktsionaalne käekott. Igal juhul meeldis mulle kangas väga ja kuna mul oli ammu nahast aplikatsioonidega koti meisterdamise mõte, siis otsustasingi mõtte selle kotiga teoks teha.



Mis ma tegin
1) Harutasin voodri lahti ja õmblesin voodrisiidile sisetaskuid juurde (mobiili jms jaoks).
2) Õmblesin koti nurki veidi ümber, et talle rohkem vormi anda.
3) Lõikasin mustast nahast aplikatsioonid välja ja õmblesin kitsa ja tiheda sikk-sakiga kotile.
4) Õmblesin koti põhjale suure musta nahatüki, et jällegi kotile rohkem vormi anda ja et kotipõhja hele kangas nii kiiresti ei määrduks.
5) Lisasin kotile rihma (ühe teise koti oma, käib haakidega, nii et saab kiirelt ühe koti küljest teise külge panna olenevalt sellest, millist kotti parasjagu kasutada tahan).




esmaspäev, 3. juuni 2013