kolmapäev, 30. september 2009

Täitsa lihtne šokolaadikook

Algne retsept pärit jälle Lia Virkuse ja Angeelika Kangi ja raamatust "Juustukoogid", seal sellel nimeks "Tumeda šokolaadi kook". Selle koostisosad on üsna lihtsad ja tegemine ka mõne teise koogiga võrreldes päris käkitegu.

Põhja jaoks läheb vaja:
70 g võid
1 pk Selga kakaoküpsiseid (180 g)

Massi jaoks läheb vaja
600 g Philadelphia toorjuustu
2,5 dl suhkrut
5 muna
1 tl vaniljesuhkut
300 g tumedat šokolaadi (nt Kalevi Bitter sobib hästi)
2 dl vahukoort

Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga. Sulata või ja sega purustatud, väikesteks tükkideks muditud küpsistega. Kalla segu vormi ja vajuta ilus ühtlane põhi.

Vahusta toorjuust ja suhkur, lisa edasi vahustades ükshaaval juurde munad, lõpuks ka vaniljesuhkur. Kuumuta potis vahukoor ja sinna sisse sulata šokolaad, sega ilusaks ühtlaseks massiks. Lõpuks sega šokolaadimass juustumassi juurde ja sega ühtlaseks. Vala kogu see kraam koogipõhjale. Pane 1 tunniks ahju 150 kraadi juures, pärast tee ahjuuks paokile ja lase koogil veel tunnike ahjus olla. Seejärel, kui kook on piisavalt maha jahtunud, pane veel külmikusse seisma. Hea, kui terve öö saab seista külmikus. Nii et kui pidu tulemas, siis hea eelmisel päeval valmis teha. Et voila! Bon appetit!

P.S. Selle retsepti järgi tuleb hirmus palju seda kooki (suure ümmarguse vormi jagu). Mina tegin aga viimati nii, et jagasin kõik koostisosad kolmega ja tegin kolm korda väiksema koogi tillukeses vormis (18 cm diameeter), sellest jätkub just parasjagu väikse istumise jaoks ;) Ja nii pole hirmkallis ka. Siin pildil minu väike kook... taustal vanaisa ja semud põllul röövikuid otsimas :)

4 kommentaari:

Kärt ütles ...

kuule sul on seal "Kaveli"

Liisu ütles ...

Parandatud! aitäh :))

Marta Liisa Suitslepp ütles ...

tegelikult peaks ka Lea Virkuse asemel olema Lia Virkus ma arvan.:D aga kook tundub huvitav ja tahaks proovida.

Liisu ütles ...

Jaa, ongi Lia Virkus, minu vabandused Liale :) parandasin nüüd igal pool ära, aitäh ütlemast!