kolmapäev, 27. september 2017

Karri kosmos

Tegin elus esimest korda ise karrit. Vennal on see üks lemmiktoite ja ta valmistab seda suurte pottide jagu ja sööb päevade kaupa. Võtsin venna (kanalihaga) retsepti ja ühe netist leitud (kikerhernestega) retsepti, ning kokku sai tõesti selline (lihata) söök, et pea hakkab ringi käima, imehea :)



Karri sisse läks:
- küüslauk
- sibul
- sool, pipar
- kurkum
- jahvatatud koriandriseemned
- cayenne'i pipar
- keedetud kikerherned
- purk purustatud tomateid
- paar-kolm õuna
- peotäis peterselli
- karripasta
- purk kookospiima
- natuke laimimahla

Haki sibul ja küüslauk ning pruunista pannil. Lisa juurde vürtsid ja kuumuta veidi. Kui sibul veidi pehmenenud, siis lisa kookospiim, konservtomatid, eelnevalt (24 h) leotatud kikerherned ja kooritud ning tükeldatud õunad. Lase segul pajas podiseda, kuni kikerherned on valmis. Lõpuks sega juurde ka hakitud petersell.

Sõin keedetud punase riisiga. Mjnomm...

Kommentaare ei ole: