kolmapäev, 27. september 2017

True love


Feist "Any Party"

Karri kosmos

Tegin elus esimest korda ise karrit. Vennal on see üks lemmiktoite ja ta valmistab seda suurte pottide jagu ja sööb päevade kaupa. Võtsin venna (kanalihaga) retsepti ja ühe netist leitud (kikerhernestega) retsepti, ning kokku sai tõesti selline (lihata) söök, et pea hakkab ringi käima, imehea :)



Karri sisse läks:
- küüslauk
- sibul
- sool, pipar
- kurkum
- jahvatatud koriandriseemned
- cayenne'i pipar
- keedetud kikerherned
- purk purustatud tomateid
- paar-kolm õuna
- peotäis peterselli
- karripasta
- purk kookospiima
- natuke laimimahla

Haki sibul ja küüslauk ning pruunista pannil. Lisa juurde vürtsid ja kuumuta veidi. Kui sibul veidi pehmenenud, siis lisa kookospiim, konservtomatid, eelnevalt (24 h) leotatud kikerherned ja kooritud ning tükeldatud õunad. Lase segul pajas podiseda, kuni kikerherned on valmis. Lõpuks sega juurde ka hakitud petersell.

Sõin keedetud punase riisiga. Mjnomm...

laupäev, 9. september 2017

Otsi kohta, kus sa saad...


Ólafur Arnalds - Particles ft. Nanna Bryndís Hilmarsdóttir

kolmapäev, 6. september 2017

Minu maailm

Koolis oli vaja panna kokku kollaaž oma maailmast. Selleks, et saaks kampsuneid kuduma hakata :) Kui panna ausalt kokku see, mis inspireerib ja liigutab, siis tegelikult tahaks kõiki ja kõike sisse arvata. Ja raske on olla valimisel iseseisev. Mu maailm sai suurte valikute järel selline. Elustiili ja kudumikollektsiooni tööpealkirjaks "šikk mänguline", et oleks rahu ja sügavust, värve ja mängu, rütmi ja vabadust.

        MÄNGULINE
               VABA
AJAÜLENE











Pildid: tumblr, pinterest ja Liisu

Üks olemasolev bränd, mis mu mõtteid ja nägemust üsna täpselt jagab, on lasteriiete kaubamärk The Animals Observatory. Siin üks nende viimastest kampaaniavideotest (aga tasub vaadata ka kõiki teisi nende videoid!):

pühapäev, 3. september 2017

Sügis (Kaleo - All the Pretty Girls)

Suve lõpp

Autos konditsioneeri pole. Äike ähvardab tagavaatepeeglis. Teepervedelt jõuab läbi aknaprao sisse kõrvulukustav sirin, mida teevad augustikuumuses karjuvad ritsikad. Metsaveoauto ja tolmupilv sunnivad aknaid üles kerima. Korraks on nähtavus null.

Maja on vana. Aga ahi töötab ja aias naadi vahel on pärast tervet suve niitmist lõpuks ka mõnd muruliblet märgata. Kõrvitsad on juba kollased ja ukse taga luusib kass. Otsib omale peremeest. Seda, kes sügisel ära ei lendaks. Kes hoopis aknavahed takku täis topiks ja põrandale paksema vaiba tooks. Järv on soe, lõpuks. Angervaksatee aurab tuliselt ja kollaselt. Akna taga on pimemust, tähti ei ole. Grammofon keerutab tagatoas tüdinult vaheldumisi Mozartit ja Alla Pugatšovat, ja siis jälle Mozartit. Sõnad otsivad elu mõtet.
Kas räästad tilguvad või hiired krabistavad? Madrats külje all tuikab, roiete all on valus.

Pärast peete,
punaseid ümmargusi roheliste lehtedega peete, memme pudelisse aetud roosasid peete, viimaseid põhu vahel vaikuses närbuvaid peete pole enam midagi.




September