esmaspäev, 25. detsember 2017

That 70s Show ehk rock'n'roll aastal 2018

Pildid ja muusika valis: Liisu
Teksti kirjutas: Eka

Meresoolaste juustega unelevad sasipäised neiud pleekinud kantrirokkstaaride posterite all Fleetwood Maci vinüüle kuulamas. Vanakooli noorteserjaalide triibulised kampsunid ja pori, mis kuivab pükste trompetjaisse säärtesse. Ununenud nõiakunst ja luitunud horoskoobi-T-särgid. Ja need psühhedeelsed kleidimustrid, mis jäävad kummitama. Igavusest kantud püsiv unelemine. Let me show you my 70s





Pilt: asos.com







Pilt: Jesse Kamm

Camel "Sartlight Ride" (1987)

Fleetwood Mac "Seven Wonders" (1987)

neljapäev, 21. detsember 2017

Aastalõpumuss / Uus lemmikbänd


                                                    Alvvays - Not My Baby


                                        Alvvays - Archie, Merry Me

pühapäev, 10. detsember 2017

Pühad ja võlurid

V&A muuseum tellis helikunstnikelt 3 teost, mille koondnimeks sai "Gold Fir". Puhas muusika võlukunst. Pikemalt on kirjas siin: https://www.vam.ac.uk/articles/sounds-like-christmas-installations-by-gold-fir ja kuulata saab ka SoundCloudis:
"Resonance"
"Threads"
"Reconstruct"



pühapäev, 5. november 2017

Torm ja vaikus

Ükskord lõikasin lõimi ja voolisin savi. Teinekord tõmbasin pintslit mööda musta paberit. Ükskord oli vaikus. Teinekord oli torm.



kolmapäev, 27. september 2017

True love


Feist "Any Party"

Karri kosmos

Tegin elus esimest korda ise karrit. Vennal on see üks lemmiktoite ja ta valmistab seda suurte pottide jagu ja sööb päevade kaupa. Võtsin venna (kanalihaga) retsepti ja ühe netist leitud (kikerhernestega) retsepti, ning kokku sai tõesti selline (lihata) söök, et pea hakkab ringi käima, imehea :)



Karri sisse läks:
- küüslauk
- sibul
- sool, pipar
- kurkum
- jahvatatud koriandriseemned
- cayenne'i pipar
- keedetud kikerherned
- purk purustatud tomateid
- paar-kolm õuna
- peotäis peterselli
- karripasta
- purk kookospiima
- natuke laimimahla

Haki sibul ja küüslauk ning pruunista pannil. Lisa juurde vürtsid ja kuumuta veidi. Kui sibul veidi pehmenenud, siis lisa kookospiim, konservtomatid, eelnevalt (24 h) leotatud kikerherned ja kooritud ning tükeldatud õunad. Lase segul pajas podiseda, kuni kikerherned on valmis. Lõpuks sega juurde ka hakitud petersell.

Sõin keedetud punase riisiga. Mjnomm...

laupäev, 9. september 2017

Otsi kohta, kus sa saad...


Ólafur Arnalds - Particles ft. Nanna Bryndís Hilmarsdóttir

kolmapäev, 6. september 2017

Minu maailm

Koolis oli vaja panna kokku kollaaž oma maailmast. Selleks, et saaks kampsuneid kuduma hakata :) Kui panna ausalt kokku see, mis inspireerib ja liigutab, siis tegelikult tahaks kõiki ja kõike sisse arvata. Ja raske on olla valimisel iseseisev. Mu maailm sai suurte valikute järel selline. Elustiili ja kudumikollektsiooni tööpealkirjaks "šikk mänguline", et oleks rahu ja sügavust, värve ja mängu, rütmi ja vabadust.

        MÄNGULINE
               VABA
AJAÜLENE











Pildid: tumblr, pinterest ja Liisu

Üks olemasolev bränd, mis mu mõtteid ja nägemust üsna täpselt jagab, on lasteriiete kaubamärk The Animals Observatory. Siin üks nende viimastest kampaaniavideotest (aga tasub vaadata ka kõiki teisi nende videoid!):

pühapäev, 3. september 2017

Sügis (Kaleo - All the Pretty Girls)

Suve lõpp

Autos konditsioneeri pole. Äike ähvardab tagavaatepeeglis. Teepervedelt jõuab läbi aknaprao sisse kõrvulukustav sirin, mida teevad augustikuumuses karjuvad ritsikad. Metsaveoauto ja tolmupilv sunnivad aknaid üles kerima. Korraks on nähtavus null.

Maja on vana. Aga ahi töötab ja aias naadi vahel on pärast tervet suve niitmist lõpuks ka mõnd muruliblet märgata. Kõrvitsad on juba kollased ja ukse taga luusib kass. Otsib omale peremeest. Seda, kes sügisel ära ei lendaks. Kes hoopis aknavahed takku täis topiks ja põrandale paksema vaiba tooks. Järv on soe, lõpuks. Angervaksatee aurab tuliselt ja kollaselt. Akna taga on pimemust, tähti ei ole. Grammofon keerutab tagatoas tüdinult vaheldumisi Mozartit ja Alla Pugatšovat, ja siis jälle Mozartit. Sõnad otsivad elu mõtet.
Kas räästad tilguvad või hiired krabistavad? Madrats külje all tuikab, roiete all on valus.

Pärast peete,
punaseid ümmargusi roheliste lehtedega peete, memme pudelisse aetud roosasid peete, viimaseid põhu vahel vaikuses närbuvaid peete pole enam midagi.




September




teisipäev, 8. august 2017

Augustirahu

Foto: Liisu



HELIKOND + Robin Juhkental - Õhtu rannal

teisipäev, 4. juuli 2017

Juuli äiksetorm




Fleetwood Mac "Albatross"

pühapäev, 4. juuni 2017

Harilik aspar ja kevad

Tuleb välja, et harilik aspar ehk spargel on tõesti üks suur kevadine hõrgutis. Isegi kui sa arvad, et see kõlab kahtlaselt, et need jäigad rohelised varred võiksid mõnusad maitsta, siis usu, tasub proovimist.


Loputa peotäis sparglivarsi veega, murra ära puitunud otsad, aseta ahjuvormi või -plaadi põhja, raputa peale veidi soola ja nirista oliivõli. Sega varred õli ja soolaga mõnusalt kokku ja pista 15 minutiks 200 kraadi juurde ahju. Korra või paar võid ahjuvormi veidi saputamas käia, et varred ühtlasemalt küpseksid. Et voilà! Välja tuleb imemaitsev mahlane roheline delikatess.

esmaspäev, 22. mai 2017

Lemmiklugu, veelkord!

Robin Nolan Trio "Sao Miguel"

Diori metsik-metsik lääs











Kõik pildid pärit siit...

Ja siin saab vaadata kogu etendust, mis toimus, nagu näha vabas õhus, kõrbetelkide varjus. Dior Resort 2018:

reede, 19. mai 2017

Kuumalaine reede

Nädal aega tagasi oli õues öösel -9 kraadi, täna on +24 :))))) Tartu hullub kuumalaines...

pühapäev, 14. mai 2017

Poster, poster on the wall...

Valmis sai! Ja kõik, kes end paremal ülanurgas ära tunnevad, võtke Liisuga ühendust :)


esmaspäev, 1. mai 2017

Siis kui suur maalritöö polnud veel alanud...

Pilt, mille kallal olen paar päeva nokitsenud.



Aastavahetus

Tartus algab uus aasta ka 1. mail, sest pärast volbriööd pole miski enam nii nagu enne. Kui ööl vastu maikuud on rõõmuga tantsitud, hommikupäikses botaanikaaias kirjut liblikat nähtud ja lõpuks jõe veerel saabunud sooja käes peesitatud, siis on küll uuestisünni tunne :)

Ja see Manic Street Preachersi laul kõlab lihtsalt nagu öine tants ja liblikas ja päike kokku.

pühapäev, 9. aprill 2017

neljapäev, 30. märts 2017

esmaspäev, 20. märts 2017

Johnny

60ndad

Leidsin sügisel Tartu Uuskasutuskeskusest 60ndate kleidi, millel võluv helesinine värv ja veidi sätendavate niitidega sissekootud muster. Ostsin kleidi nende võlude pärast ära, kuigi lõige, sirge, torujas ja põlvini, mulle üldse ei sobinud. Aga mul oli plaan kleit ümber teha. Ja nüüd kevade alguse puhul saigi plaan teoks. Siin on pildid mitte just totaalsest muutumisest, aga väiksest transformatsioonist küll :)



Vanu riideid ümber tehes hakkab mul tihti ümbertegemisest kahju, sest tegelikult on need riided just sellisena põnevad, nagu nad on. Teisalt aga jääksid nad sellistena sageli kappi seisma, nii et parem oleks nad siis juba kantavaks ringi õmmelda? Selle kleidi puhul on aga tore, et hoolimata lõike kohendamisest-kohandamisest jäi kleit ikkagi 60ndatesse, lihtsalt nõukogude naisest sai pigem Jackie Kennedy.

Poest tõin koju sellise mitte just figuuri kaunistava kleidi, aga see eest kelmikalt helkiva helesinise kangaga kleidi.

Kuna kaelaaugu kuju mulle meeldis, siis ostustasin selle säilitada. Võtsin kleidil lahti küljeõmblused ja harutasin poolenisti lahti seljal asuva luku. Lõikasin ühe Burda lõike abil kangast veidi ringi ja õmblesin kõik uuesti kokku tagasi.


Valmis sai selline taljes ja märksa figuuri kaunistavam kleidike.