reede, 11. november 2016

Tatra-õuna tarteletid



Umbes 6 tarteleti (väikse lahtise piruka) tegemiseks läheb vaja järgmisi asju:
- 160 g jahu (80 g nisujahu + 80 g toortatrajahu)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 90 g võid (külm, kuubikuteks lõigatud)
- 1/2 tl soola, 1 tl suhkrut
- 2 spl külma viina :)
- 3 väikest õuna
- õunte maitsestamiseks suhkrut, kaneeli, kardemoni vm meelepärast vürtsi

Kuidas teha?

Valmista pirukapõhjataigen: sega jahu ja küpsetuspulber. Lisa juurde sool, suhkur ja kuubikuteks lõigatud külm või. Mudi kõik ühtlaseks puruks. Lõpuks lisa viin. Tulemuseks peaks olema taignakang, mis püsib hea tahtmise korral ka koos. Jaga kang 6 tükiks, veereta pallid ja vajuta käe all laiaks. Seejärel vormi igast latakast iga koogivormi (rasvaga, nt võiga või kookosrasvaga määritud) põhja koogipõhi.

Täidise jaoks poolita õunad, eemalda südamikud. Viiluta õunad ja sega paari tl suhkruga, lisa maitse järgi kaneeli, kardemoni vm meelepärast maitseainet. Paiguta maitsestatud õunaviilud koogivormidesse ja pane umbes 25 minutiks 200 kraadi juurde ahju küpsema. Serveeri värskete marjade või hoopis jäätisega.




Kommentaare ei ole: