kolmapäev, 30. november 2016

Kikerherne-porgandi ahjukotletid























Vaja läheb:
- 1 purk kikerherneid (või samapalju vees leotatud ja keedetud kuivatatud kikerherneid)
- 4-5 väiksemat-peenemat porgandit
- 1 suur sibul
- 4-5 spl tatrajahu (vm meelepärast jahu)
- toiduõli
- 0,5 tl soola
- 1-2 tl karripulbrit

Kurna kikerherned, tambi kahvliga veidi puruks. Koori ja riivi üsna peene riiviga porgandid. Riivi jämeda riiviga sibul (või haki hästi peenikeseks). Sega kõik kokku. Lisa tatrajahu, paar sortsu toiduõli (rapsiõli, oliiviõli vm), sool ja karripulber. Maitse ja maitsesta veel vastavalt soovile.

Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja määri sellele veidi õli. Proovi kotletitaignast käte vahel u 7-8 cm läbimõõduga ja 2-3 cm paksused kotletid vormida ning aseta ashjuplaadile (kui mass ei hakka üldse kokku, lisa veidi vett ja/või jahu). Pane kotletid u pooleks tunniks 250 kraadi juurde ahju. Serveeri värske rohelise salatiga : )


Kommentaare ei ole: