kolmapäev, 27. jaanuar 2016

Suure sula pirukas

Õues on suur sula. Kuu aega kestnud jääaeg sai hävitava lõpu. Õues ringiliikujaid valitseb äärmine ettevaatlikkus ja meeletu kaos. Maanteekraavid on täis sinna uisutanud autosid. Linnatänavatel komberdavad taevast sadavatest purikatest ja taldade all kiiskavast jääst kabuhirmul kodanikud. Teekond punktist A punkti B pole kellelegi praegu naljaasi.

Mina aga leidsin sügavkülmast tüki lehttainast. Ostsin juurde ühe suure pirni, tüki brie-juustu ja ingverit ning tegin suure sula piruka :)





Vaja läheb:
- lehttainast
- pirni
- brie-juustu
- värsket ingverit
- tükike võid, praadimisõli, suhkrut
- tüümiani


Laota lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või lahtikäivasse koogivormi. Voldi servad veidi üles ja pista ahju eelküpsema (nii u 200 kraadi juurde nii u 10 minutiks).

Pane tükike võid pannile, lisa tilgake küpsetusõli, et või kõrbema ei läheks. Koori paarisentimeetrine jupp ingverit ja riivi peene riiviga. Pane ingver pannile, lisa lusikatäis suhkrut ja kuumuta kõike, kuni tekib karamelline kaste. Lõika pirn viiludeks ja pane pannile. Kuumuta veidi, aga mitte liiga palju, et pirn pudedaks ei muutuks. 

Võta ahjust eelküpsenud tainas. Vala pirnitükid koos karamellijäänustega taignale. Laota peale brie-juustu tükikesi ja raputa kõige peale tüümiani. Pane pirukas tagasi ahju ja küpseta, kuni tainas on valmis.


P.S. Mulle maitseb pirukas isegi rohkem jahtunult kui soojalt.



Kommentaare ei ole: