kolmapäev, 9. aprill 2014

Rukola ja peedi lugu



- peotäis rukolat
- paar-kolm väiksemat keedetud punast peeti
- peotäis keedetud tatart
- punase veini äädikat ja oliiviõli
- soola, muskaatpähklit/pipart

Pane taldrikule rukola, peale peeditükid, ja selle kõige peale nirista veiniäädikat ja õli ning puista maitse järgi soola ja muskaatpähklit/pipart. Lõpuks lisa ka keedetud tatar. Saab üks parajalt kerge ja parajalt toekas kõhutäis.

Selle taldrikutäie teeb mõnusaks rukola kerge kibedus, peedi magusus, veiniäädika hapusus ja muskaatpähkli särtsakus. Mina seekord juustust loobusin, aga kindlasti maitseks selles seltskonnas hästi veel kodujuust, kitsejuust või kasvõi parmigiano või pecorino. Ja miks mitte lisada ka üks keedetud, uputatud või praetud muna. 

Kommentaare ei ole: