kolmapäev, 12. märts 2014

Lillkapsasupp



Supitegu (3-4 portsjonit):
-  lillkapsas (umbes pool kuni 2/3 pead)
- 2 porgandit
- 1 sibul
- 2-3 küüslauguküünt
- soola, muskaatpähklit (või meelepärast pipart)
- 2-3 värsket šampinjoni (portsjoni kohta) või muid seeni
- värsket (külmutatud) tilli

Pane potti umbes liiter vett keema, lisa väiksemateks tükkideks lõigatud lillkapsas ja sool ning lase nii pehmeks keeda, et püreestajaga oleks hea püreestada (päris pehmeks pole vaja keeta). 

Samal ajal koori porgandid ja viiluta, viiluta sibul ja haki küüslauguküüned. Pane kõik õliga kaetud pannile praadima. Prae veidi ja lisa lillkapsa juurde veel veidikeseks keema.

Vala poti sisu püreestajasse: tõsta potist esmalt kulbiga (või kurna sõelaga) välja paksem osa ja lõpuks lisa niipalju vedelikku kui püreestajasse mahub. Püreesta ja maitse, soovi korral lisa soola ja muskaatpählit (pipart). 

Pese šampinjonid ja viiluta, prae pannil kergelt läbi.

Vala püree taldrikusse, puista peale värsket tilli ja šampinjonid. Kui soovid, riivi veel peale muskaatpähklit. Head isu!

Kommentaare ei ole: