kolmapäev, 19. märts 2014

esmaspäev, 17. märts 2014

Päeva loomine

Kell hakkab kaksteist saama. Päev hakkab looma. 12ks on päeva suund välja kujunenud. Hommikul on kõik võimalik, päeva teed on kõik valla, toimub üks suur käivitus ja sammu sisse seadmine. Kuid 12ks on päev juba enamvähem loonud, paigas, on enam-vähem teada, mis pärastpoole juhtuma hakkab. On selge, milline on ilm, mis toimub maailmas ja mis hakkab toimuma minu õhtus ja teiste õhtutes minu ümber. Üsna kindel on isegi see, mis hakkab toimuma Roomas ja Londonis, ja et argentiinlased alles magavad. Alates kella viiest pärastlõunal toimub aga päeva lõpetamine, vaikne kokku ja joone alla tõmbamine söögi, trenni, teleka ja jalavanni või tantsupeoga.

kolmapäev, 12. märts 2014

Lillkapsasupp



Supitegu (3-4 portsjonit):
-  lillkapsas (umbes pool kuni 2/3 pead)
- 2 porgandit
- 1 sibul
- 2-3 küüslauguküünt
- soola, muskaatpähklit (või meelepärast pipart)
- 2-3 värsket šampinjoni (portsjoni kohta) või muid seeni
- värsket (külmutatud) tilli

Pane potti umbes liiter vett keema, lisa väiksemateks tükkideks lõigatud lillkapsas ja sool ning lase nii pehmeks keeda, et püreestajaga oleks hea püreestada (päris pehmeks pole vaja keeta). 

Samal ajal koori porgandid ja viiluta, viiluta sibul ja haki küüslauguküüned. Pane kõik õliga kaetud pannile praadima. Prae veidi ja lisa lillkapsa juurde veel veidikeseks keema.

Vala poti sisu püreestajasse: tõsta potist esmalt kulbiga (või kurna sõelaga) välja paksem osa ja lõpuks lisa niipalju vedelikku kui püreestajasse mahub. Püreesta ja maitse, soovi korral lisa soola ja muskaatpählit (pipart). 

Pese šampinjonid ja viiluta, prae pannil kergelt läbi.

Vala püree taldrikusse, puista peale värsket tilli ja šampinjonid. Kui soovid, riivi veel peale muskaatpähklit. Head isu!

Paar päikselistel kraavipervedel loivamise lugu





Kök

See Oslo linna korteri kööginurk on mu meelte jaoks täiuslik, need värvid ja vormid, see valgus ja fiiling. Sellise köögi ma võtaks!

Pilt (ja veel pilte korterist) siit...