pühapäev, 3. oktoober 2010

Brokoli ja kanaga ahjuroog

Panin täna värske brokoli ja kana ahju, välja tulid imehead!

Tegin nii: lõikasin värske brokolipea ja 2 kanafileetükki väiksemateks tükkideks, panin ahjuvormi, panin juurde 5 küüslauguküünt (tervelt ja koorimata küpsevad need eriti mõnusaks magusaks!), raputasin juurde soola, pipart ja kuivatatud tüümiani ning lisasin kõige peale parasjagu oliivõli. Segasin kõik läbi kätega. Valasin juurde umbes klaasi jagu vett. Panin vormile fooliumi peale ja ahju, keskmise (või pigem veidi kuuma) temperatuuri juurde ja umbes pooleks tunniks (seni, kuni kana valmis on). Mmm millised aroomid!


Juurde keetsin riisi ja tegin umbropsu ka ühe kastme (ema peale mõeldes, kes on suur kastmemeister), mis tuli ka väga hea: segasin maitsestamata jogurtisse paar tl mädarõigast, juurde soola ja paar spl peeneks lõigatud värsket tilli (sügavkülmast). Et voilà! Head isu!

Kommentaare ei ole: