pühapäev, 3. aprill 2016

Kakao... kaerapiimaga!

Massloomapidamine on keskkonda kurnav. Lood lihtsalt on nii. Kookos-, madli- ja sojapiim aga ei tundu mulle lahendus. Ka nende masskasvatamine põhjustab maailma ökosüsteemides suuri probleeme. Pealegi ei kasva kookos, mandlid ega soja siin meie juures, vaid tuuakse siia tonnide viisi naftakütuseid põletades kaugetelt maadelt. 

Kaer kasvab aga siinsamas ka meie põldudel. Ja kaerast tehakse samuti "piima". Kohvi peale ma muud head peale lehmapiima pole suutnud leida, aga avastasin pooleldi juhuslikult, et kuum kakao maitseb kaerapiimaga lihtsalt imeliselt! Minu arvates palju pareminigi, kui lehmapiimaga tehtud kakao. Seega ostan nüüd kakao tegemiseks alati just kaerapiima. Kaerapiimaga tehtud kakao tuleb eriliselt kreemine ja küllusliku maitsega. Nii et elagu taimne kaerapiim!





Kuum kakaojook kaerapiimaga. 

1 tassi jaoks läheb vaja
- tassitäis kaerapiima (nt siinsamas meie maailmajaos üle mere Rootsis toodetav Oatly kaerapiim, müüakse nt Rimis)
- paar tl kakaopulbrit
- 1 tl suhkrut
- tiba soola
- kardemoni, kaneeli, tšillit vm kuivatatud ja jahvatatud lemmikvürtse

Aja kaerapiim pliidil potis parajalt kuumaks. Pane tassi valmis kakao, suhkur, sool (ja vürtsid), vala peale sorts kuuma kaerapiima ja sega kõik ühtlaseks pastaks. Vala juurde ülejäänud kuum piim ja sega kõik läbi. Et voilà'!


Kommentaare ei ole: