neljapäev, 16. juuli 2015

Falafelid

Need imehead Lähis-Ida kikerherne-petersellipallikesed! Tegin esimest korda elus ise. Mitte midagi rasket polnud ja nii päris tulid välja. Soooovitan :)


























Vaja läheb:
- paar peotäit kuivatatud kikerherneid (leotasin 48 h)
- üks poepõõsas peterselli
- 2 väiksemat jämedalt hakitud sibulat
- 1 tl uhmerdatud koriandriseemneid
- 1 tl soodat
- 1 sl jahu
- soola

Pane kõik blenderisse ja töötle, kuni tekib ühtlane mass. Võid lisada ka sortsu vett, kui segu liiga kuiv tundub. Jäta segu paariks tunniks külmikusse seisma. Siis pane pliidile kastrul õliga (umbes 5 cm õli), ja lase keema. Vormi segust sõrmede abil mõnesentimeetrise läbimõõduga pallid ja kukuta õlisse. Kuumuta palle mõni minut ja tõsta majapidamispaberile liigsest õlist nõrguma. Ja valmis!





Kommentaare ei ole: