pühapäev, 5. aprill 2015

Kevadine lillekapsas

Munadepühalõunaks tegin lillkapsaputru, mis sai kevadiselt kerge ja paari väikse lisandiga imemaitsev!


Et jaguks kahele, läheb vaja:
- pool lillkapsapead
- 2 küüslauguküünt
- 100 g toorjuustu
- muskaatpähklit, soola
- (värsket/sügavkülmutatud) tilli

Lammuta lillkapsas noaga väiksemateks tükkideks ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Lisa juurde kaks küüslauguküünt. Keeda, kuni kapsas (ja nähtavasti ka küüslauk) on pehme. Kurna. Tambi pudrunuiaga pudruks (võib ka blenderiga püreestada, aga mulle meeldib just veidi tükilisem ja pudrulikum käsitsi tambitud variant). Sega juurde toorjuust (võid ka lisada mõnd peenelt riivitud tugevamamaitselist juustu, nt pecorinot, parmesani vm lemmikut), till ja riivi väikse vürtsi andmiseks sekka muskaatpähklit. Et voilà! Imehea lohutustoit üksi või mis tahes lisandiga. Mina serveerisin keedetud läätsedega.


Kommentaare ei ole: