esmaspäev, 29. detsember 2014

Uue aasta stiiliikoonid


Pilt pärit siit, kus üks värvikas ema
 pilditab oma kaht värvikat tütart: http://pinsta.me/justy_olive .

Lõbus lõpulugu

reede, 26. detsember 2014

teisipäev, 16. detsember 2014

Mu talvevaresed

...said hinnatud. Ja hindamine üle elatud. Aitäh mu imearmsale modellile, 13. detsembri tormile ja Tartu varestele.




reede, 12. detsember 2014

pühapäev, 7. detsember 2014

Skulptuuriklassis

Kolmas töö, mis tegime, oli 360 kraadi vaadeldava tüdrukuskulptuuri (paistab vasakul) näofragmendi lahendamine 180-kraadise reljeefina. Põnev. 

Skulptuuri autor oli meie õppejõud ise, ja skulptuur tehtud 1982. aastal, arvutasime, et modell on nüüdseks 40-aastane :)


teisipäev, 2. detsember 2014

Särisevad võnked

Inspireeriv kunstnik Daniel Sierra arvutigraafikateos "Oscillate" katsetab muusika ja lainetega.

OSCILLATE from Daniel Sierra on Vimeo.

pühapäev, 30. november 2014

Kinomaagia

Subtitreerija otsaga juba minevikku vajunud 35 mm projektori valgusvihus. Kohe suriseb käima Pulp Fctioni filmilint. PÖFF 2014.


PÖFF 2014

Eelmise aasta lugu külmetavast kunstnikust oli Inside Llewyn Davis, sel aastal Taani film En du elsker (Someone You Love). Mõlemad kulgevad härmas põhjamaises vaikuses ja on täis südantsoojendavat muusikat.

Lugu üksildasest südamest ning sellest, kuidas pääsemine ja lunastus tulevad läbi armastuse:

En du elsker filmi nimilaul taani muusikult Tina Dicolt:


laupäev, 15. november 2014

neljapäev, 13. november 2014

Punane ja roheline

Värviteooria mõistes vastandvärvid. Kultuuriteooria mõttes paljude jaoks läheneva pühadehooaja värvid. Minu jaoks koos üldsegi mitte lemmikvärvid. Aga siin allpool piltidel väga šikid ja sädelevad.

Pilt siit.

Pilt siit.


kolmapäev, 12. november 2014

pühapäev, 9. november 2014

neljapäev, 6. november 2014

Skulptuuriklassi saavutused

Erinevalt pliiatsist, söest ja joonistuspukist sattusin skulptuuriklassi ja savi otsa sel sügisel elus esimest korda. Aga mulle meeldib! Väga! Meeldib sama, mis joonistamisegi juures, uurida ja puurida asjade ja inimeste valgusi ja varje, ühe nurga alt ja teise nurga alt, teha koguaeg vigu ja neid koguaeg parandada ning nii muudkui tõele lähemale jõuda :)


Esimene töö: ülesanne oli vormida geomeetriliste kujunditega minimalistlik reljeefne skulptuur. Õppejõud tegi ise pool tööd ära, nagu kõigil, ja oli ülirahul :D Pildil pole võib-olla hästi näha, kuidas lisaks kesksele püramiidile reljeefi paremalt ülanurgast pind samuti jõudsalt välja kasvab. Kui valmis sai ja ära hinnati, viskasime kõik oma tööd uuesti musta plastvanni muu savi juurde tagasi saviks saama, valus! :)




Teine töö: kopeerida (valge kipsist koopia alusel, mis vasakul taustal paistavad) Michelangelo Taaveti (siin näeb tervet skulptuuri) näofragmenti. Mudisime seda teha kolm neljapäeva ja oli väga põnev. Ning sama valusalt nagu eelminegi kord läks kogu see vaev pärast tänast hindamist otse tagasi anonüümsesse savihunnikusse. 

Mu oma siin kõige vasakpoolsem






kolmapäev, 29. oktoober 2014

pühapäev, 26. oktoober 2014

kolmapäev, 15. oktoober 2014

Talvised mõtted

Pilt: fp

Pilt: fp

Pilt: fp

Pilt: fp

Pilt: fp


Kleit ja pildid: fp

Pilt: fp


esmaspäev, 6. oktoober 2014

teisipäev, 30. september 2014

laupäev, 20. september 2014

reede, 19. september 2014

Koolikott

Koolikotti oleks vaja, et lõngakerasid ja värvipotte kaasas tassida. Mõtlen hirmuga rattahooaja lõppemise peale. Või peaks rattale naelkummid alla panema ja lumetuisku trotsima hakkama.

kott ja pilt: urbanoutfitters.co.uk



esmaspäev, 15. september 2014

Kosmilised vaalad

Käisin sõbrannaga Genklubis kaasas Marteni kontserdil. Ise ma väga suur fänn just pole, aga selle laulu ajal tekkis tol õhtul see miski, mispärast kontserdid niipalju paremad on kui plaadid ja mispärast kuulad pärast kodus laule youtube'is ikka uuesti ja uuesti üle, et tuleks veelkord see tunne, kui tol hetkel, mil pimedas soojasid hingeõhkusid täis ruumis helkisid tumesinised ja punased ja kuldsed valgusvihud, kitarr võttis õrnu lainetavaid kosmilisi duure ning kõrvalkuulaja unustas hetkeks sinu ja kõik teised, sina aga tundsid, kuidas olid seal kõigiga nii koos ja nii üksi.

Otsige šokolaadis soola!

Mu lemmikšokolaadid on kõrge kakaosisaldusega või soolahelvestega. Ükspäev proovisin Läti käsitöö-piimašokolaadi sidrunimaitseliste meresoolahelvestega (müüakse Kaubamaja Toidumaailmas), parim soolaga šokolaad, mida saanud olen. Lihtsalt hurmav! :)




esmaspäev, 1. september 2014

Saša ja haldjakuninganna

Käisin eile teist korda vaatamas Vanemuise ja Saša Pepeljajevi lavastust Henry Purcelli semi-ooperist "Haldjakuninganna". Ja läksin teist korda sellesse barokk-kaose võlumaailma kaduma. See on Shakespeare'i "Suveöö unenäo" looga põimitud imeilusa muusikaga maagiline etendus. Vaataks korra kolmandagi!

Siin ühe välismaa lavastuse salvestus, mis laseb muusikat nautida. Pepeljajevi maagiast osasaamiseks peab aga Vanemuisesse minema ;)


pühapäev, 24. august 2014

Paar kleiti

Sellel sügisel on õhus 60ndad ja väga mini!

Kleit ja pilt: freepeople

Kleit ja pilt: freepeople

laupäev, 23. august 2014

Kaunis naine täpilises kleidis võtab kurve

Vihmale ja tuulele vahelduseks paistis täna päike, madal ja sügisene, aga päris soe. Käisime Kivi tänaval hoovitäikal ja möödusime lookas õunapuudest.


teisipäev, 19. august 2014

Radiohead

Klassikaraadio tänases Kella-6-džässi saates oli selline sumedalt sünge biit. Põhikäik meenutab Johansonide laulu "Külm".

esmaspäev, 18. august 2014

Ikea Stockholm

...on mu lemmik Ikea tootesari. Neil on uus superilus roheline diivan. Kui mul oleks suurem elamine ja rohkem raha... :)

Diivan ja pilt: Ikea


Soodsa hinnaga khuul seinalamp Ranarp
Lamp ja pilt: Ikea


pühapäev, 17. august 2014

Red velvet

Punased sametkingad. Itaalias tehtud. Käsitsivalmistatud nahktallaga.
Leidsin kodulinna vanakraamipoest soodsa üheeurose hinnaga.

 



esmaspäev, 11. august 2014

pühapäev, 10. august 2014

All you need is ♥

Vaatasime filme ja lõpetasime tARTuFFi - sõime kooki ja saatsime vahuveinikorke tähisesse raekoja platsi taevasse. Reivisime tehases ja mõtlesime kultuuri ja nooruse üle. Jalutasime vastu hommikule ning kuulasime päiksetõusus Jeffersons Airplane'i. Kiljusime rõõmust karges hommikus ja soojas vees ja imetlesime partidega koos jõeudu. Jõime kuuma teed. Sõime hot dogi. Lubasime, et järgmise korrani! 

 









Pildid: Liisu, v.a 2., 5. ja 6. : Jeka