teisipäev, 19. veebruar 2013

laupäev, 16. veebruar 2013

reede, 15. veebruar 2013

Calvino

...on üks mu lemmikkirjanikke. Olen kaua aega pidanud plaani lugeda tema raamatut "Se una notte d'inverno un viaggiatore" (1979) ja mõelnud, et miks seda maagilist jutustust jutustamisest ometi eesti keelde pole tõlgitud, kui nüüd äkki ilmus just ka selle eestikeelne tõlge (tõlkinud Eva Ingerpuu-Rümmel, pealkirjaks eesti keeles "Kui rändur talvisel ööl")! Nii on nad tänaseks mul mõlemad raamatukogus laua peal ja kohvikus koogitaldrikute vahel laua peal ja kodus voodi kõrval öökapi peal. Ja nüüd, kui umbes pool raamatu(te)st on läbi, ütlen: milline meeletu fantaasia ja virr-varr! Lisaks nii palju kõike seda (eelkõige Lugeja kuju), mis viib mõtted Calvino vestluskaaslasele teoreetilises plaanis - Umberto Ecole. Samuti olen teinud  lugemise käigus mõnuga väikest viisi tõlkekriitikat. Igal juhul lugemise mõnu par excellence!




Manseti ja ketiga!

Tegin sõbrale sünnipäevaks kõrvarõnga, manseti ja ketiga!

 


esmaspäev, 11. veebruar 2013

Kleidisoolikad




Pilt siit: asos.com

Kuduma-koon-kudusin

Sattusin tumblris sellise laheda koemustri peale ja proovisin ka ise järele teha. Väga lahe tuli! Ja väga lihtne on teha! Allpool on ka hea videoõpetus, mille tänu preili Kalju vihje peale (et tegu on plaited basket stitch'iga) netist leidsin, aitäh!

Cross Stitch Neck Warmer
Põhimõtteliselt käib siis asi nii, et tuleb luua paaritu arv silmuseid, seejärel kududa esimesed 2 tavaliselt parempidi, seejärel kududa ülejärgmine tagant poolt tavaliselt parempidi, siis sellele eelnev tavaliselt parempidi ja siis mõlemad maha lasta. Ja selliste paaride kaupa muudkui kududa. Rea lõpus jääb järele üks silmus, see tuleb tavaliselt parempidi kududa. Tagasi tulles tuleb siis vastavalt pahempidi kududa: esiteks 2 silmust tavaliselt pahempidi, siis ülejärgmine eespoolt paremini, seejärel sellele eelnenud tavaliselt pahempidi ja siis mõlemad maha lasta ja minna järgmise paari kallale. Nii kuni rea lõpuni ja seal jälle viimane tavaliselt pahempidi kududa. 


neljapäev, 7. veebruar 2013

laupäev, 2. veebruar 2013

Nahk, kuu ja pojengid

Pruun nahkjakk: River Island; kleit: Vero Moda (Asos.com); saapad: Free People; pildid: siit ja siit.