- 50 grammi suhkrut
- 100 grammi pruuni suhkrut (Kärdi nipp: pruun suhkur ei kivistu, kui hoida seda külmkapis!)
- 1 muna
- 1/2 teelusikat vaniljesuhkrut
- 170 grammi jahu
- 1/2 teelusikat soodat
- 1/4 teelusikat soola
- 150 grammi šokolaadi
- 100 grammi kreeka pähkleid

Sega toasoe või pruuni ja tavalise suhkruga ühtlaseks massiks. Klopi teises kausis muna vaniljesuhkruga ja sega võimassi juurde. Sega kokku jahu, sooda ja sool ning lisa massile. Haki šokolaad ja pähklid ja sega taignasse. Suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nt kahe lusika abil lamedad ümmargused taignaportsud, umbes 5 cm läbimõõduga (jäta taignaportsude vahele ruumi, küpsised paisuvad küpsedes!), kokku tuleb neid tainast paarkümmend tk. Küpseta 180 kraadises ahjus 15 min. Ahjust välja võttes on küpsised veel pehmed, lase neil plaadil jahtuda. Järgmisel päeval on nad juba eriti head krõbedad, nagu päris!