teisipäev, 27. september 2011

Romantikud


"Romantikud" ("The Romantics", 2010, vt IMDB-s) on film 20ndate aastate lõpueas noorte sõpruskonnast, selle meestest ja naistest, nende ühisest minevikust ja olevikust ning tollest igavesest tantsust, trallist ja tagaajamisest. See kõik on kokku nii ilus ja valus, nii kole ja päris. Tegevus leiab aset pulma eelõhtul ja järgneval päeval, seega väga väikses ajavahemikus, mis teeb tegelased kuidagi eriti tõelisteks ja loo sügavaks ja vahetuks.

Ilus ja hirmus valus on ka filmis kostev muusika, üldse on see üks parimaid soundtracke,  mis ma kuulnud olen....


...are we brutal hearts...

laupäev, 24. september 2011

There´s a monster outside my window



...he taps at my window, maybe I will let him in...


Hommik


Kaerahelbepuder, peal vaarikamoos ja kreeka pähklid, all Le Canard enchaîné :)

reede, 9. september 2011

Souvenir

Noiri siseõu on üks Tartu täiuslikumaid, seal on mõeldud absoluutselt kõigele! Minge vaadake järele, kui veel pole jõudnud ;)

Tüdrukud söövad kooki, palju

kolmapäev, 7. september 2011

Feisti kosmos

Oodates Feisti uut plaati "Metals" (tuleb müügile oktoobris!) ja vaadates Tomaselli unenäolisi pildimaailmu üks vana-vana lugu Feisti esituses...

Fred Tomaselli muinasjutt

Avastasin täna ühe kunstiajaloolasest ameerika sõbranna Facebooki lehelt albumi USA kunstniku Fred Tomaselli (s. 1956) näituse piltidega ja ma olen võlutud! See tumedal põhjal sätendav võlumaailm on justkui segu renessansikunstist, art nouveaust, müütilis-kosmilisest pärimusest, popist ja kitšist ning millest kõigest veel!




Kõik pildid on pärit siit.


Blame me

...for loving you laulab Jeremy Current koos teiste poistega bändis, kus mängivad viiulid ja ma olen pretty sure, et nad sõidavad ka jalgratastega, nii et päris minu heaven on earth! Sest võistluses mehed kitarride ja autodega versus mehed viiulite ja jalgratastega võidavad ülisuure ülekaaluga ülikindlalt viimased :p

Laulu "Blame Me For Loving You" jt lugusid saab kuulata Myspace´is siin.

















teisipäev, 6. september 2011

Septembri FP!

mõnus mõnus!

Rohkem saab näha siin...

Kardin

...lehvis Rüütli tänaval pahaaimamatute kõndijate peade kohal ja tahtis plehku panna, oojaa!

Lossi tänava kõrvitsad...

...ahvatlesid raksatustele!


Ja mustvalgele kahvatusele!

Tartuff 2011 - in memoriam

esmaspäev, 5. september 2011

Bianca

Käisime mademoiselle´iga ühel suvelõpupäeval Tartu Loomemajanduskeskuse kohvikut inspekteerimas. Koha nimi on Bianca. Asub niisiis loomemajanduskeskuses, Kalevi tänaval, avatud E-R kl 11-18.


Kujundus ja õhustik on seal mõnus, nagu enamikus vana ja õdusalt sisseelatud mööblit täis viimasel ajal avatud söögikohtades. Toit polnud aga minu maitse järgi. Midagi ehedat jäi puudu. Maitsetes nappis sügavust ja tasakaalu, hinnad olid aga kesklinlikult parajad.

Aga kavatsen igaks juhuks Biancat veelkord külastada ja siis loodetavasti uue nurga alt proovida :)


pühapäev, 4. september 2011

Agrikultuur



Jõgi ja Foucault - augustis Tartus




Ööd on siin mustvalged














Uni

Me olime kohvikus. Tartus kusagil. Inimesed tulid ja läksid, see oli üks nendest Tartu kohvikupärastlõunatest, mis venivad nagu koorekomm piimakohvide, saiakeste ja kookide kõhtudesse mahutamisega, endast ja teistest lõputult lobisemisega. Mingil hetkel oli lauda tulnud Thomas. Olin natuke ehmunud teda siin nähes.
Tunnid möödusid, tassid kolksusid vastu alustaldrikuid ja lehttaigna tükke pudenes laua alla. Vahetevahel tundsin endal tema pilku.

Ringutasin end tukastusest üles. Kõik olid läinud. Olime ainult meie tema elutoas. Ta oli mu vastas tugitoolis mu und valvanud. Nüüd vaatas ta mu tasa ärkavatesse silmadesse ja arvas, et võiksingi sinna jääda, tema juurde. Ma ju teadsin, et tal on naine ja alles sündis laps. Mõtlesin ja kõhklesin, kuni ta mind veenis, oma vaikse kindla pilguga. Ta ütles: we could share some hugs...