neljapäev, 8. juuli 2010

Laat

Käisime laupäeval Seidlas vanavara laadal. Laat toimub igal aastal juuli esimesel laupäeval (lisateavet leiad siit). See oli meil juba kolmas kord ja jälle väga tore! Ilm oli ilus ja melu mõnus. Kõige põnevam on see, kui müüjad hakkavad oma asjadest lugusid pajatama ja igasugu imelike riistapuude kohta selgitusi andma, et milleks midagi vanasti ikka kasutati. Isa ostis omale vana palgikoorija, mida tal just oma puutööplaanide juures täitsa praktiliselt vaja on.


Mina soetasin omale ühe väikse armsa fotoalbumi, kus sees ka paarkümmend vana fotot. Fotod paistavad olevat tehtud merel purjekaga sõites. Kus täpselt need tehtud on, mina öelda ei oska, võib-olla mõni laevade tundja saaks aru. Ühelt pildilt paistab aga pankrannik, nii et äkki on Eesti põhjaranniku läheduses? Fotode taha ka midagi kirjutatud pole.


Veel kauplesin omale laheda Eesti või kasti, kus hea nt ajakirju vms hoida. Eesti või oli ju munade kõrval esimese vabariigi ajal tähtis ekspordiartikkel, mida müüdi näiteks palju Inglismaale. Ka minu kastil on ilusad inglisekeelsed kirjad peal. Kasti läks 25,4 kg võid ja minu kasti reg. nr on 63 :) Lisaks andis üks lõbus laadamüüja meie käes juba üht kasti nähes meile niisama muidu veel ühe Eesti või kasti külje. Aitäh!! Seda on tore näiteks kuhugi köögiseinale riputada.

Kommentaare ei ole: