esmaspäev, 19. juuli 2010

Ilus pudel

Käisime mademoiselle´iga ükspäev Tallinnas Vappianos söömas ja jõime seal mandariini-jääteed, mille pudel oli nii ilus, et pidin koju kaasa vedama!

Maasikal

Käisin metsas maasikal. Marjad on täpselt parajad praegu ja parmud on ka parajad! Esimese hooga tulin pärast kaht minutit metsast joostes välja. Siis aga andis isa mulle oma ühe valge erilist õhukesest aga tihedast riidest kaitseülikonna selga, mida ta väetistega jamamisel kannab ja sealt ükski parm enam läbi ei võtnud! Nägin sellega välja nagu mingi krimiseriaali kriminalist seal metsa vahel :)) Palav oli, aga midagi suutsin korjata. Vähemalt niipalju, et maitse suhu sai. Ja see lõhn!! Seda jäi veel pärast söömist igale poole...oeh


Kohupiim metsmaasikatega:

neljapäev, 15. juuli 2010

Vaibad

Tegin ema vaipadest inventuuri. Peamiselt on tegu puuvillaste kaltsuvaipadega, mille otsad on viimistletud puuvillase riidega. Vaibad on ka müügiks. Kui on soovi, võta ühendust ja äkki saab kaubale: kassiblogi@gmail.com. Kätte saab vaibad Tartust või Paidest, harvem ka Tallinnast (või kokkuleppe korras ka ehk posti teel?).

Selle vaiba mõõdud on umbes 201 x 57 cm ja neid on saadaval kaks tükki (võib näiteks ka omavahel kokku õmmelda üheks suureks vaibaks):


Selle mõõdud on umbes 58 x 121 cm.

Selle mõõdud on umbes 59 x 146 cm.

Veel ühest vaibast olen juba siia blogisse kunagi pilte postitanud (rohkem pilte leiad siit), mõõtsin ta nüüd ära ka, umbes 60 x 224 cm:

See on peenest puuvillasest lõngast kootud kangas, mis on ääristatud täpilise puuvillase riidega. Sobib pigem päevatekiks vms. Mõõdud on 95 x 193 cm.

Maal vanaema juures

Vanaema moonid


... ja juurviljaaed
...kus ma käisin täna hernestes :p

Ja vanaema ise, kes käis vanas majas kolamas :)


kolmapäev, 14. juuli 2010

Sushiiiii

Minu esimene päris ise tehtud sushi kurgi, paprika ja lõhega. Täitsa nagu päris tuli :) Ja eriti hästi maitses palava suvepäeva õhtul...mmmm!!

teisipäev, 13. juuli 2010

Kahtlased pilved

Kusagil Laupa kandis...

reede, 9. juuli 2010

Roosa

ülemine ots: Topshop
püksid: h&m

neljapäev, 8. juuli 2010

Eestimaised viinamarjad

...muudkui paisuvad nende troopiliste suvepäevade jooksul. Sel sügisel on lootus täitsa korralikku saaki saada :)

Roosiline

Tädi tõi mulle täna kaltsukatiirult tulles imeilusa roosilise kleidi. Sobib selga nagu valatud! Muidu ma eriline rooside austaja pole, aga see on juba nii roosiline, et pole võimalik vastu panna. Imeilus!!!

Puhkus Pärnus

Käisime ükspäev mademoiselle´iga Pärnus suvitamas. Kuna olin autoga, vedasin kaasa ka suure riidest päiksevarju ja see oli nii hea mõte! Selle all võib tõesti terve päeva rannas lebotada. Oli väga väga mõnus päev!


Õhtupoolikul tahtsime Supelsakstes keha kinnitada, kuid teenindajad kahjuks seekord meie juurde ei jõudnudki. Päris arusaamatu oli see tegelikult, kuna kohvik oli pooltühi. Pärast vist isegi enam kui poolt tundi ootamist otsustasime lahkuda ja sõime hoopis teada-tuntud Steffanis pitsat. Pilti ma aga Supelsakstes siiski tegin ja eelmine kord seal käies oli meil ka väga lahke ja usin teenindaja. Mina sõin tookord rannakarpe tomati, koore ja valge veini kastmes (95.-), teised sõid koorest pastat sealiha ja päiksekuivatatud tomatiga (95.-) ning sooja salatit juurviljade, ahjukartulite ja sealihaga (95.-). Kõik oli väga hea! Kuna kõht sai hirmus täis, võtsime magustoidu, kirsikoogi, kolme peale. Kook oli lihtne, aga aus ning kolme peale täpselt paras.

Kohvik asub Supeluse ja Nikolai tänava nurgal (aadress on Nikolai 3a), kohviku kodulehte, kust leiab ka menüü, vt siit.

Tuuleveski

Seidlas (mis asub Järvamaal, Albu vallas, Mäost 20 km Rakvere poole) käies astusime ka läbi äsja taastatud Seidla tuulikust. Tegu on haruldase 18. sajandist pärit hollandi tüüpi tuulikuga. Tuuliku kohta lähemalt saad lugeda siit. Veskimees (oli ta päris mölder?) rääkis, et inimesed küsivad muudkui tuulikus jahvatatud jahu järele ja et pärast pikki katsetusi on nad nüüd ka soovitud jahukvaliteedi saavutanud ja vist oli juttu isegi oma leiva küpsetamise plaanist.

Laat

Käisime laupäeval Seidlas vanavara laadal. Laat toimub igal aastal juuli esimesel laupäeval (lisateavet leiad siit). See oli meil juba kolmas kord ja jälle väga tore! Ilm oli ilus ja melu mõnus. Kõige põnevam on see, kui müüjad hakkavad oma asjadest lugusid pajatama ja igasugu imelike riistapuude kohta selgitusi andma, et milleks midagi vanasti ikka kasutati. Isa ostis omale vana palgikoorija, mida tal just oma puutööplaanide juures täitsa praktiliselt vaja on.


Mina soetasin omale ühe väikse armsa fotoalbumi, kus sees ka paarkümmend vana fotot. Fotod paistavad olevat tehtud merel purjekaga sõites. Kus täpselt need tehtud on, mina öelda ei oska, võib-olla mõni laevade tundja saaks aru. Ühelt pildilt paistab aga pankrannik, nii et äkki on Eesti põhjaranniku läheduses? Fotode taha ka midagi kirjutatud pole.


Veel kauplesin omale laheda Eesti või kasti, kus hea nt ajakirju vms hoida. Eesti või oli ju munade kõrval esimese vabariigi ajal tähtis ekspordiartikkel, mida müüdi näiteks palju Inglismaale. Ka minu kastil on ilusad inglisekeelsed kirjad peal. Kasti läks 25,4 kg võid ja minu kasti reg. nr on 63 :) Lisaks andis üks lõbus laadamüüja meie käes juba üht kasti nähes meile niisama muidu veel ühe Eesti või kasti külje. Aitäh!! Seda on tore näiteks kuhugi köögiseinale riputada.