kolmapäev, 9. juuni 2010

Kana oliivide ja sidruniga

Üks Selveri retsept, mida ükspäev katsetasin, oli kana oliivide ja sidruniga. Täitsa huvitav, ja kana jäi imehea pehme. Kõige hurmavam oli asja juures tüümiani lõhn, mmmm!

Vaja läheb (2-le):
- õli
- 2 broilerifileetükki
- pool sidrunit
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- purk rohelisi (soovitatavalt kividega) oliive (kivideta kipuvad liiga puruks minema pika haudumise peale, aga kõlbavad kah)
- 2,5 dl kanapuljongit
- näputäis kuivatatud tüümiani või muidugi peotäis värsket, kui käepärast on
- musta pipart
- soola

Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning pruunista pannil õlis mõlemalt poolt veidi (u 3 min ühelt poolt). Tõsta pannilt ära ootele. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta samal pannil, lisa juurde oliivid ja puljong, keeda tasasel tulel 10 min. Seejärel tõsta pannile ka kanafileed, puista peale tüümian. Keeda kaane all 15 min (kuni kana küps on). Lõpuks pigista sidrunist mahl kõigele muule juurde. Söö nt koos riisiga, nagu mina :)

Kommentaare ei ole: