laupäev, 19. juuni 2010

Suvi

Kahjuks ma peale koti (Accessorize) jälle ei mäleta, kust miski pärit on.

neljapäev, 17. juuni 2010

kolmapäev, 16. juuni 2010

Munford and Sons

Avastasin enda jaoks uue bändi ja olen täiesti hooked! ehk siis lõa otsas :) Munford and Sons. Millised rütmid ja millised poisid! Nende kohta on kirjutatud:
Four young men from West London in their early twenties, they have fire in their bellies, romance in their hearts, and rapture in their masterful, melancholy voices (allikas).
Ja tõesti, nii on. Siin paar laulu:


Palabra de honor

Ostsin eile ühe suvekleidikese, mis ainult ausõna (palabra de honor) peal seljas püsib, nagu ütlevad hispaanlased selliste õlapaelteta kleitide kohta :)


Kleit on pärit ühest poest, mille nimest ma kunagi teadlik polnud, kuid mis asub Tartu kaubamajas Vero Moda kõrval, selline tiinekate pood, kus rõivad üldiselt hästi pastelsete ja tahmaste värvidega. Nagu kleidi hinnalipikult selgub, on poe nimi House.

Mu kõrvalkabiinis oli prooviruumides tüdruk, kelle juurde tuli nähtavasti ta kutt vms, kes hakkas kohe enenergiliselt tüdruku riideid kommenteerima, et miks sa alati ostad sellist värvi asju? (Nähtavasti tuhme värvi siis vist, sest seal poes on enamasti sellised.) Miks sa ei osta oranži või punast värvi? Osta värvilisi! Mu vend räägib alati sama juttu, kui talt vahel nõu olen küsinud, kui valida oli halli ja punase vahel, siis ikka punane :)

teisipäev, 15. juuni 2010

Piparmündipastillid

Käisime mademoiselle´iga eile botaanikaaias jalutamas ja tagumise värava juurest avanes äkitselt vaade Supilinna Oa tänavale, kus asub üks ökopood. Tegimegi siis väikse kõrvalepõike sinna. Väga tore pood! Suur valik igasugu häid asju söögist ja joogist kreemide ja värvipliiatsiteni. Soetasin sealt omale muu hulgas karbi piparmündipastille.

neljapäev, 10. juuni 2010

Preen

Veel üks kaltsuka-aare. Kunagi kusagilt leidsin sellise Preeni pluusi. Tehtud mõnusast õhukesest roosast trikotaažist.

Preen on briti päritolu, kuid tavaliselt New Yorgi moenädalal esinev rõivavalmistaja, mille taga on disaineripaar Justin Thornton ja Thea Bregazzi. Preeni uusimat kevadkollektsiooni saab näha siin.

.

FP

FP öeldakse isamaa tütarde akadeemilise organisatsiooni kohta, aga FP öeldakse ka ühe toreda USA-s tegutseva vabade inimeste riiete valmistaja Free People´i kohta! Kunagi ammu ühest Türi kaltsukast leidsin sellise FP pluusi. See on päris haruldane leid, kuna FP rõivaid Euroopas ei müüda. Ja väga ilus pealaekauba :)


Free People´il on alati väga inspireerivad kataloogid. Stiil on neil suht hipilik. Vaadata saad siit.

kolmapäev, 9. juuni 2010

Surfer bliss

NB! Ennekõike vaatamiseks :)

Hommik

Üks ilus härmas hommik sügisel. Laual apelsinimahl, röstsai pasteedi ja tomatiga ja kuum piimakohv.

Kana oliivide ja sidruniga

Üks Selveri retsept, mida ükspäev katsetasin, oli kana oliivide ja sidruniga. Täitsa huvitav, ja kana jäi imehea pehme. Kõige hurmavam oli asja juures tüümiani lõhn, mmmm!

Vaja läheb (2-le):
- õli
- 2 broilerifileetükki
- pool sidrunit
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- purk rohelisi (soovitatavalt kividega) oliive (kivideta kipuvad liiga puruks minema pika haudumise peale, aga kõlbavad kah)
- 2,5 dl kanapuljongit
- näputäis kuivatatud tüümiani või muidugi peotäis värsket, kui käepärast on
- musta pipart
- soola

Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning pruunista pannil õlis mõlemalt poolt veidi (u 3 min ühelt poolt). Tõsta pannilt ära ootele. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta samal pannil, lisa juurde oliivid ja puljong, keeda tasasel tulel 10 min. Seejärel tõsta pannile ka kanafileed, puista peale tüümian. Keeda kaane all 15 min (kuni kana küps on). Lõpuks pigista sidrunist mahl kõigele muule juurde. Söö nt koos riisiga, nagu mina :)

Käsitöö

Tegin veel mõned käepaelad ükspäev:
Mu lemmik on kõige alumine, mis läks ära kingiks. Pean endale ka ruttu veel ühe tegema! Nii et ei mingit one-of-a-kind käsitööd :))

Roosa kilekott

... leidsin Hotist. Paistab pooleldi läbi, on hea suur, sisse mahub kõik pudi-padi ja terve murul pikutamise tekk!

Tartu ühel õhtupoolikul

Vt pilti ka suurelt! Tuleb tunne nagu oleks just sealsamas tänaval.