kolmapäev, 22. juuli 2009

Odrajahu-kohupiimakarask

1 muna
2,5 dl piima
1 tl soola
1 spl suhkrut
125 g (pool pakki) kohupiima
50 g võid
2,5 dl odrajahu
1 dl nisujahu
0,5 tl soodat

Klopi kokku muna, piim, sool ja suhkur. Vispelda juurde kohupiim. Lisa sulatatud või ja soodaga segatud jahud. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile või vormi ja aja laiali. Tainas eriti ei kerki, nii et nii paksuks kui jätad, nii paks valmis karask ka tuleb (umbes 1-2 cm paksune tuleb hea mahlane). Küpseta 175 kraadi juures 30-40 minutit, peaks minema pealt ilusaks kuldpruuniks!

P.S. järgmisel päeval, seisnud ja jahtunud karask enam nii hää pole, aga kui rösteris soojaks teha, on jälle nagu otse ahjust tulnud!




1 kommentaar:

Kärt ütles ...

ma tegin just uskumatult halva maisijahu-hapupiimakaraski. vedeleb kapi peal, varsti viskan ära. järgmiseks katsetan ikka sinu retsepti. ausõna.