pühapäev, 21. juuni 2009

Suur kilu-munapirukas

Mulle meeldivad väga Werneri väiksed lehttaignal kilu-munapirukad, aga taina alt välja jääv muna on neil alati kummiseks küpsenud, niisiis mõtlesin, et äkki prooviks kodus teha suure piruka, mis pealt ka üleni tainaga kaetud. Proovisingi seda täna teha, tuli väga hea, sööjad ainult kiitsid! Peale kilu ja muna lisasin pirukasse ka veel värskeid spinatilehti, mis meil juba üsna parajaks on aias sirgunud.

Vaja läheb:
- pakk lehttainast (nt Pere Leiva oma on hea)
- pakk vürtsikilu
- umbes kolm keedetud muna (oleneb kui peeneks viilutada)
- spinatilehti vastavalt soovile

Võta lahtikäiv koogivorm ja vooderda küpsetuspaberiga, lõika vormi põhja suurune lehttaigna tükk ja pane vormi. Eelküpseta suht kuumas ahjus, nii et kergelt küpsenud paistab ja siis võta välja. Lao vormi taina peale spinatilehed (mina panin niipalju, et kattis täpselt põhja ära, aga oleks võinud kolm korda rohkem panna, kui oleks kusagilt võtta olnud, need jäid valmis pirukas väga mõnusad). Seejärel lao spinatilehtede peale vürtsikilu fileed ja kilude peale keedetud muna viilud. Soola pole vaja, kilud ise juba soolased. Ja kõige peale pane jällegi vormi põhja kujuline ring lehttainast (et õhk paremini läbi pääseks, tee noaga lõiked sisse). Mina ei viitsinud muna ega millegagi pealt pintseldada, aga eks ta veel ilusam tuleks, kui seda teha...





P.S. Nüüd hiljem korduva tegemise käigus olen tähele pannud, et veel parem tuleb, kui panna munade kiht alla ja kilud peale, siis ei jää põhi nii niiske.

2 kommentaari:

Kärt ütles ...

näeb välja nagu kokaraamatus kohe :)

Nora ütles ...

Kairin & Nora: pirukas näeb väga hea välja , kohe proovime ise ka järele :P