neljapäev, 30. märts 2017

esmaspäev, 20. märts 2017

Johnny

60ndad

Leidsin sügisel Tartu Uuskasutuskeskusest 60ndate kleidi, millel võluv helesinine värv ja veidi sätendavate niitidega sissekootud muster. Ostsin kleidi nende võlude pärast ära, kuigi lõige, sirge, torujas ja põlvini, mulle üldse ei sobinud. Aga mul oli plaan kleit ümber teha. Ja nüüd kevade alguse puhul saigi plaan teoks. Siin on pildid mitte just totaalsest muutumisest, aga väiksest transformatsioonist küll :)



Vanu riideid ümber tehes hakkab mul tihti ümbertegemisest kahju, sest tegelikult on need riided just sellisena põnevad, nagu nad on. Teisalt aga jääksid nad sellistena sageli kappi seisma, nii et parem oleks nad siis juba kantavaks ringi õmmelda? Selle kleidi puhul on aga tore, et hoolimata lõike kohendamisest-kohandamisest jäi kleit ikkagi 60ndatesse, lihtsalt nõukogude naisest sai pigem Jackie Kennedy.

Poest tõin koju sellise mitte just figuuri kaunistava kleidi, aga see eest kelmikalt helkiva helesinise kangaga kleidi.

Kuna kaelaaugu kuju mulle meeldis, siis ostustasin selle säilitada. Võtsin kleidil lahti küljeõmblused ja harutasin poolenisti lahti seljal asuva luku. Lõikasin ühe Burda lõike abil kangast veidi ringi ja õmblesin kõik uuesti kokku tagasi.


Valmis sai selline taljes ja märksa figuuri kaunistavam kleidike.

laupäev, 18. märts 2017