pühapäev, 30. november 2014

Kinomaagia

Subtitreerija otsaga juba minevikku vajunud 35 mm projektori valgusvihus. Kohe suriseb käima Pulp Fctioni filmilint. PÖFF 2014.


PÖFF 2014

Eelmise aasta lugu külmetavast kunstnikust oli Inside Llewyn Davis, sel aastal Taani film En du elsker (Someone You Love). Mõlemad kulgevad härmas põhjamaises vaikuses ja on täis südantsoojendavat muusikat.

Lugu üksildasest südamest ning sellest, kuidas pääsemine ja lunastus tulevad läbi armastuse:

En du elsker filmi nimilaul taani muusikult Tina Dicolt:


laupäev, 15. november 2014

neljapäev, 13. november 2014

Punane ja roheline

Värviteooria mõistes vastandvärvid. Kultuuriteooria mõttes paljude jaoks läheneva pühadehooaja värvid. Minu jaoks koos üldsegi mitte lemmikvärvid. Aga siin allpool piltidel väga šikid ja sädelevad.

Pilt siit.

Pilt siit.


kolmapäev, 12. november 2014

pühapäev, 9. november 2014

neljapäev, 6. november 2014

Skulptuuriklassi saavutused

Erinevalt pliiatsist, söest ja joonistuspukist sattusin skulptuuriklassi ja savi otsa sel sügisel elus esimest korda. Aga mulle meeldib! Väga! Meeldib sama, mis joonistamisegi juures, uurida ja puurida asjade ja inimeste valgusi ja varje, ühe nurga alt ja teise nurga alt, teha koguaeg vigu ja neid koguaeg parandada ning nii muudkui tõele lähemale jõuda :)


Esimene töö: ülesanne oli vormida geomeetriliste kujunditega minimalistlik reljeefne skulptuur. Õppejõud tegi ise pool tööd ära, nagu kõigil, ja oli ülirahul :D Pildil pole võib-olla hästi näha, kuidas lisaks kesksele püramiidile reljeefi paremalt ülanurgast pind samuti jõudsalt välja kasvab. Kui valmis sai ja ära hinnati, viskasime kõik oma tööd uuesti musta plastvanni muu savi juurde tagasi saviks saama, valus! :)




Teine töö: kopeerida (valge kipsist koopia alusel, mis vasakul taustal paistavad) Michelangelo Taaveti (siin näeb tervet skulptuuri) näofragmenti. Mudisime seda teha kolm neljapäeva ja oli väga põnev. Ning sama valusalt nagu eelminegi kord läks kogu see vaev pärast tänast hindamist otse tagasi anonüümsesse savihunnikusse. 

Mu oma siin kõige vasakpoolsem